Veel te melden tijdens laatste ALV

dinsdag 04 december 2018

Vertegenwoordigers van de gemeente Haarlemmermeer en SADC vertelden aan de aanwezigen dat er wederom veel belangstelling is voor de nog vrije kavels op De President. Zo is er onlangs nog een kavel langs de Dirk Storklaan verkocht, waar onder andere de Voedselbank zich zal vestigen. De Voedselbank, die overkomt van bedrijventerrein Hoofddorp-Noord, verwacht begin 2019 te kunnen starten met de bouw van het pand.

Door de komst van de eerste bedrijven naar fase 1.2 (overzijde van Johan Enschedelaan) is SADC gestart met de aanleg van de infrastructuur op dit nieuwe gedeelte van het bedrijvenpark.

Onlangs is de eerst paal geslagen voor de woningen op het Lincolnpark. Klik hier voor een kleine impressie van hoe deze wijk eruit komt te zien. Op de nog uit te geven grond naast Kawasaki (genaamd Rooseveltpark) staan diverse appartementencomplexen met 15 bouwlagen hoog gepland. De vereniging is hier geen voorstander van en heeft daarom in 2017 een brief met kritiekpunten verzonden naar het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Het bestuur kan pas formeel bezwaar indienen als de gemeente een bestemmingsplanwijziging voorstelt.

Het bestuur heeft de begroting van 2019 gepresenteerd. Deze is goedgekeurd door de leden. In 2019 zal de vereniging wederom extra investeren in groenonderhoud en zal er budget beschikbaar worden gesteld voor de uitbreiding en verbinding van het camerabewakingssysteem op fase 1.2.

Na afloop kregen de leden een presentatie over de Energie Potentieel Scan (EPS) die is uitgevoerd door TNO. Doel van deze scan was een inschatting maken van het energieverbruik van de bedrijven op De President. Met deze inschatting kan per bedrijf inzichtelijk worden gemaakt welke maatregelen in welke mate een besparing kunnen opleveren. Het bestuur onderzoekt nu of er een subsidie kan worden aangevraagd voor het uitvoeren van een fysieke energiescan per bedrijf. 

Wij bedanken het bedrijf Master Totaalinrichting voor het beschikbaar stellen van de vergaderruimte en alle leden voor hun komst.

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark