Nieuw distributiecentrum Scotch & Soda op De President

dinsdag 31 augustus 2021

Minerva Development is gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Scotch & Soda op bedrijvenpark De President in Hoofddorp, een ontwikkeling van SADC. Op een perceel van bijna 23.000 m2 aan de John Henry Wiltonlaan ontwikkelt Minerva Development een state-of-the-art warehouse van circa 20.000 m2, ontworpen door Dedato Architecten. De oplevering door Dijkham Bouw staat gepland voor april 2022.

Modebedrijf Scotch & Soda zal vanuit het nieuwe pand op De President 1.2 haar activiteiten uitbreiden, naast de bestaande vestiging op het naastgelegen business park De President 1.1 dat blijft bestaan. Het nieuwe pand is voorzien van 16 loading docks, een kantoor van 1.200 m2 en volledig onderkelderd dat parkeerruimte voor 100 auto’s biedt. Het gebouw is zo ontworpen dat het aan de hoogste duurzaamheidsambities voldoet. Behalve aan de binnenzijde zijn die ambities ook door de groenterrassen aan weerszijden van het logistiek centrum zichtbaar. Het DC zal na oplevering voorzien zijn van een Well Gold duurzaamheidscertificaat.

Eelco Kienhuis, Salesmanager SADC: “We zijn enorm trots dat we dit traject zo snel hebben weten te realiseren. Alle partijen zijn tot het uiterste gegaan. De energie en de ambities van Minerva liggen geheel in lijn met die van SADC, wat heeft geholpen om tot deze prachtige ontwikkeling te komen. Eentje die aansluit bij de toekomstvisie, invulling geeft aan onze duurzaamheidsambities, en een echte eyecatcher is van de nieuwe entree van De President fase 1.2.”

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark