Inrichten van een energiecoöperatie op De President

dinsdag 04 juli 2023

Abe Ferwerda en Bart Blokland van SADC hebben tijdens de ALV uitleg gegeven over de energiecoöperatie De President. SADC wil samen met alle bedrijven op De President en netbeheerder Liander een collectieve oplossing realiseren voor het stroomtekort op De President.

Door alle bedrijven (mét en zónder beperking in hun stroomcapaciteit) in een virtueel net samen te brengen, kunnen bedrijven stroomcapaciteit delen met elkaar. Alleen tijdens piekmomenten wordt de beschikbare netcapaciteit aangevuld met elektriciteit uit batterijen, en indien nodig met lokale fossiele opwekcapaciteit zoals gasgeneratoren.
In praktijk betekent dit dat alle bedrijven hun gecontracteerde afspraken met de netbeheerder behouden, maar op momenten dat ze niet de volle capaciteit benutten, komt het onbenutte deel op (alleen) dat moment beschikbaar voor de ‘buren’.
 
Het plan voor de energiecoöperatie wordt op dit moment verder uitgewerkt. Bedrijven die beschikken over een grootverbruikersaansluiting kunnen aansluiten en met deze bedrijven is inmiddels contact gelegd. Wilt u meer weten over de energiecoöperatie, neem dan contact op met Abe Ferwerda.

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark