De gemeente verhuist in december

woensdag 17 november 2021

De gemeente gaat voor het einde van het jaar verhuizen. Het raadhuis in Hoofddorp wordt gesloopt en er komt een nieuw gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Vanaf 20 december kunnen inwoners voor onder andere een paspoort en rijbewijs terecht op de Taurusavenue 100 in Beukenhorst in Hoofddorp. Dit is 10 minuten lopen van het station en dichtbij de bushalte van R-Net.

Twee locaties in Hoofddorp 

In het gebouw aan de Taurusavenue komen de balies van burgerzaken, vergunningen en het Ondernemersplein. En een trouwkamer voor kleine gezelschappen. De gemeente blijft ook de kantoorruimte ‘Polderlanden’ in het centrum van Hoofddorp huren. In dit kantoor aan de Marktlaan 124 in het overdekte winkelcentrum Vier Meren komen de afdelingen van het sociaal domein. Dit betekent dat de gesprekken van sociale dienstverlening en leerplicht vanaf 20 december op de locatie Polderlanden zijn. De dienstverlening van de servicecentra in Halfweg en in Nieuw-Vennep en de gemeentebalie op Schiphol blijven zoals ze zijn. 

Verantwoordelijk wethouder Fouad Sidali: “Ik ben blij dat we twee goede locaties in Hoofddorp huren waar we tijdens de sloop en nieuwbouw onze dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer kunnen voortzetten”, 

Vanaf 20 december op locatie Beukenhorst

Woensdag 15 december is de laatste dag dat de balies van burgerzaken in het raadhuis in Hoofddorp open zijn. Dit is ook de laatste dag dat klaarliggende rijbewijzen en reisdocumenten op deze locatie kunnen worden afgehaald. Op donderdag 16 en vrijdag 17 december zijn de balies van burgerzaken in Hoofddorp gesloten. Wie met spoed een reisdocument of rijbewijs nodig heeft, kan een afspraak maken in het servicecentrum in Nieuw-Vennep. Op maandag 20 december zijn de balies van burgerzaken open aan de Taurusavenue 100 in Beukenhorst. Alle klaarliggende documenten zijn meeverhuisd en kunnen dan op deze locatie worden opgehaald. Overigens geldt voor burgerzaken, maar ook voor vergunningen en het Ondernemersloket dat er altijd een afspraak moet worden gemaakt.  Burgerzaken verhuist als eerste. Daarna volgen andere afdelingen van de gemeente.

Burgemeester en wethouders verhuizen ook naar Beukenhorst, net zoals de gemeenteraad.  Op donderdag 23 december is de laatste vergadering van de gemeenteraad in het huidige raadhuis. Als iedereen is verhuisd, wordt het raadhuis gesloten.

>> Lees meer

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark