College gaat akkoord met voorkeursalternatief

dinsdag 01 februari 2022

College gaat akkoord met voorkeursalternatief 
Op dinsdag 18 januari 2022 heeft het college van de gemeente Haarlemmermeer ingestemd met het voorkeursalternatief van het project Opwaardering Nieuwe Bennebroekerweg. Daarnaast is ook de gemeenteraad geïnformeerd. Omdat de opwaardering van de Nieuwe Bennebroekerweg een samenwerkingsproject is, zal het voorkeursalternatief vervolgens worden behandeld in de Gedeputeerde Staten en in de vergadering van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam. De verwachting is dat in maart 2022 de besluitvorming over het voorkeursalternatief volledig rond is. Daarna kunt u de stukken van het voorkeursalternatief bezichtigen op de projectwebsite.

Voorkeursalternatief in het kort
Het voorkeursalternatief bestaat uit de aanleg van een nieuwe weg van twee keer twee rijstroken tussen de Nelson Mandeladreef en de spoorviaducten. De Bennebroekerweg blijft bestaan voor bestemmings- en landbouwverkeer. De Nieuwe Bennebroekerweg wordt verbreed naar twee keer twee rijstroken tussen het spoorviaduct en de kruising Deltaweg. Waarbij de rotondes worden vervangen door kruispunten met verkeerslichten. Ook komt er een nog te bepalen nieuw tracé met twee keer één rijstrook tussen de kruising Deltaweg en de N205 Driemerenweg. Binnen dit alternatief is daarnaast het uitgangspunt om een hoogwaardig openbaar vervoerslijn (bus) mee te laten rijden met het overig verkeer en komen er verbeteringen aan het fietsnetwerk langs en over het tracé, zoals de fietsbrug bij de Deltaweg richting PARK21.

Vervolg proces
De opwaardering van de Nieuwe Bennebroekerweg wordt in fases uitgevoerd. Met het vaststellen van het voorkeursalternatief worden de voorbereidingen gestart voor een nieuwe fase, namelijk de uitwerkingsfase. In deze fase wordt het ontwerp van het voorkeursalternatief verder in detail uitgewerkt. Daarnaast wordt de juridisch ruimtelijke procedure en de milieueffectrapportage procedure gestart. Ook tijdens de uitwerkingsfase zullen wij u vragen mee te denken over het ontwerp en informeren wij u over de voortgang. Na de afronding van de uitwerkingsfase volgen realisatie en bouw.

>> Lees meer

 

 

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark