Veel meldingen van meeuwenoverlast

dinsdag 04 september 2018

Meeuwen duiken vaak op waar mensen zijn, doordat hier veel voedsel te vinden is. Bijvoorbeeld in afvalzakken die buiten staan, maar ook door eten op straat te gooien. Zorg er dus voor dat afval in afgesloten containers gaat en niet op straat blijft staan. Zodra meeuwen voedsel hebben gevonden, is de kans groot dat zij in de nabijheid gaan nestelen. Dat gebeurt vanaf eind april, vaak op platte daken waar voldoende nestmateriaal te vinden is. Denk hierbij aan grind en takjes. 

De meeuw is een beschermd dier en mag tijdens het broedseizoen niet zomaar worden verstoord.
De gemeente Haarlemmermeer heeft geen apart beleid tegenover het weren van meeuwen van bedrijfsdaken. Wel heeft de Polderecoloog voor u de volgende tips om de overlast te beperken.

Voorkomen dat meeuwen op daken een nest bouwen en eieren leggen is nog altijd dé manier om meeuwenoverlast te verminderen. Om dit te voorkomen kunnen de volgende maatregelen helpen:

  • Ga in het voorjaar regelmatig het dak op te, mits dit niet gevaarlijk is. Door de aanwezigheid van mensen wordt het een minder aantrekkelijke nestelplek. Bovendien helpt het om een dak schoon te houden, zodat meeuwen geen nestmateriaal kunnen vinden
  • Duivenpennen op de dakrand
  • Een vogelverjaag-robot (genaamd: Agrilaser)
  • Onzichtbare nylon struikeldraden
« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

De President

Een stijlvol bedrijvenpark