Somfy opent haar deuren voor leden

dinsdag 26 november 2019


Donderdag 21 november vond de halfjaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President plaats. De hoge opkomst was mede te danken aan het feit dat Somfy voor de eerste keer haar deuren opende voor de leden van de Vereniging. De vergadering werd geopend met een interessante rondleiding door directeur Sven Witzenburg en collega Diana de Vries. Alle aanwezigen waren onder de indruk van het prachtige gebouw en het transparante interieur. Met de zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting is het pand helemaal klaar voor de toekomst.

Voor wie Somfy niet kent: Somfy is marktleider op het gebied van elektrische besturingen voor onder andere rolluiken, zonweringen, toegangspoorten en garagedeuren. Met de komst van de Somfy-vestiging is een begin gemaakt met de invulling van fase 2 van De President. SADC hoopt dat naast de kavel van Somfy binnen afzienbare termijn begonnen wordt met de bouw van een hotel dat meer dan 300 kamers krijgt. 

Wie komt waar?

Na de rondleiding zijn de aanwezigen geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op en rondom De President. Vertegenwoordigers van de gemeente Haarlemmermeer en SADC vertelden aan de aanwezigen dat er nog steeds veel belangstelling is voor de nog vrije kavels op De President fase 1.1 en fase 1.2. Wilt u zelf bekijken welke kavels nog vrij zijn? Klik dan hier. https://www.sadc.nl/beschikbare-kavels-bedrijven/bedrijvenpark-de-president/kavels/

Op de nog uit te geven grond naast Kawasaki (genaamd Rooseveltpark) staan diverse appartementencomplexen met 15 bouwlagen hoog gepland. De vereniging is hier geen voorstander van en heeft daarom in 2017 een brief met kritiekpunten verzonden naar het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Het bestuur kan pas formeel bezwaar indienen als de gemeente een bestemmingsplanwijziging voorstelt.

Begroting 2020

Het bestuur heeft de begroting van 2020 gepresenteerd. Deze is goedgekeurd door de leden. In 2020 zal de vereniging wederom extra investeren in groenonderhoud en zal er budget beschikbaar worden gesteld voor de uitbreiding en verbinding van het camerabewakingssysteem op fase 1.1 en fase 1.2.

Bomenrijen

Er lopen gesprekken met gemeente Haarlemmermeer over het wijzigen van de bomenrijen. Boomwortels veroorzaken schade aan de percelen van de bedrijven. Heeft u ook schade door boomwortels op eigen terrein, neem dan contact op met uw parkmanager

Gratis energiescan voor uw bedrijf

Dit najaar zijn de eerste gratis energiescans uitgevoerd bij Schwalbe en Master Projectinrichting. De resultaten laten zien dat het voor deze ondernemers zeer interessant is om energiebesparende maatregelen te treffen. Daarom willen we deze energiescan nu aanbieden aan alle bedrijven. Wilt u ook deelnemen aan de gratis energiescan? Meld u aan via info@pmdepresident.nl .

Wij bedanken het bedrijf Somfy voor het beschikbaar stellen van de vergaderruimte en alle leden voor hun komst.

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark