Nationale Boomfeestdag: SADC plant bomen op De President

dinsdag 19 maart 2019

Op de Nationale Viering Boomfeestdag heeft SADC op 13 maart ceremonieel bomen geplant op bedrijvenpark De President in Hoofddorp. De bomen passen in de duurzaamheids- en circulaire ambitie van SADC.

SADC past bij gronduitgifte het afwegingskader voor circulaire gronduitgifte toe. Op deze wijze wordt bekeken hoe een zo hoog mogelijke duurzaamheidsambitie gerealiseerd kan worden, zowel in de openbare ruimte als op kavelniveau. Zo is er op De President een groenplan met klimaatadaptieve planten (plantgroepen die fijnstof afvangen en zuurstof afgeven) opgenomen. En zullen in totaal zullen ruim 110 bomen worden geplant. Daarnaast wordt het bedrijvenpark volledig gasloos ontwikkeld en zullen er elektrische laadpalen worden geplaatst.

SADC wil impact maken in de transitie naar een circulaire economie. Jeanet van Antwerpen, directeur SADC: “De beste manier om de toekomst te voorspellen, is om er vandaag aan te werken. Als wij een gebied ontwikkelen, denk wij van tevoren na hoe wij dat gaan doen zonder schade toe te brengen aan de omgeving en waarde kunnen toevoegen.” In dat kader organiseert SADC 11 april samen met de provincie Noord-Holland en SKBN het Symposium Circulaire Werklocaties 2050 in Pakhuis de Zwijger Amsterdam, waar onze parkmanager Rob ten Bok samen met een team een presentatie geeft. Meld je hier aan voor de gratis bijeenkomst op 11 april. 

Foto v.l.n.r.: Jos Ruigrok (Civilink), Johan Hussaarts (Boskalis), Benjamin Duinstra (Boskalis), Harm de Boer, Isaac Roeterink, Jeanet van Antwerpen (SADC) en Peter Hopman (SD+P)

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark