Meldplicht energiebesparende maatregelen

dinsdag 16 april 2019

Ondernemingen die veel energie verbruiken zijn volgens het Activiteitenbesluit Milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen: de zogeheten energiebesparingsplicht. In 2019 komt daar de Informatieplicht bij. Dit houdt in dat bedrijven die jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas en/of 50.000 kWh elektriciteit verbruiken iedere vier jaar moeten melden welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. De eerste melding moet gedaan worden voor 1 juli 2019 via het eLoket van RVO. Het gaat hierbij om energiebesparende maatregelen die binnen vijf jaar zijn terug verdiend. Deze maatregelen zijn per branche opgesteld en zijn terug te vinden in de Erkende maatregelenlijsten.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een onafhankelijke stichting die bedrijven en instellingen helpt bij het verduurzamen. Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de informatieplicht. NMCX biedt u ook een all-in advies aan door een geselecteerd adviesbureau voor € 600,- excl. BTW. Hierbij wordt een inventarisatie gemaakt van de reeds genomen maatregelen in uw bedrijf en dit gerapporteerd via het eLoket van RVO. Hiermee voldoet u aan de informatieplicht. Vervolgens is er nog een mogelijkheid om voor € 300,- excl. BTW een rapport op te maken van de maatregelen die nog uitgevoerd moeten worden om te voldoen aan de energiebesparingsplicht. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor een advies op www.nmcx.nl en klik op Wetswijziging: informatieplicht energiemaatregelen.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark