Laatste (gemeente)nieuws woningbouw

dinsdag 01 augustus 2017

Eerder hebben wij u geïnformeerd over de plannen van woningcorporatie Eigen Haard en de gemeente voor de ontwikkeling van woningen voor zogeheten ‘spoedzoekers’ en statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) op het terrein ten zuiden van bedrijventerrein De President in Hoofddorp. Recent heeft het college van burgemeester en wethouders over deze plannen gesproken. De gemeente informeert u hierbij over hun besluit en andere ontwikkelingen.

Op 14 februari van dit jaar heeft het college een voorovereenkomst vastgesteld voor de bouw van onder meer 200 tijdelijke woningen voor spoedzoekers en statushouders. Het college heeft in de week van 17 juli besloten dat het geen tijdelijke woningen worden, maar permanente woningen. Meerdere bewoners en ook de vertegenwoordigers van ondernemers op De President hebben aangegeven dat zij daar een voorkeur voor hebben vanwege de kwaliteit en uitstraling van permanente woningen.   

200 woningen voor diverse doelgroepen
Ook is besloten dat de woningen niet op de locatie van het voormalige theater De Meerse worden gebouwd, maar in de noordoostelijke hoek van Lincolnpark, tussen de twee toekomstige waterlopen in het gebied. De woningen voor statushouders en spoedzoekers (waaronder jongeren tot en met 23 jaar) bestaan uit circa 150 rug-aan-rug woningen van maximaal 55 m² en circa 48 gestapelde woningen van tenminste 45 m². Maximaal de helft van deze woningen is bestemd voor statushouders. De gemeente gaat nog in gesprek met Eigen Haard over de mogelijkheden om afhankelijk van toekomstige ontwikkelingen en de vraag uit de markt, de woningvoorraad voor meer doelgroepen in te zetten of voor meer doelgroepen geschikt te maken. De woningen worden duurzaam gebouwd met zonnecollectoren en mogelijk zonder gasleiding.

Planning
Het college en Eigen Haard willen de woningen zo spoedig mogelijk realiseren. De volgende formele stap is een afsprakenbrief en een koopovereenkomst voor de grond. De grond wordt conform de geldende grondprijzen aan Eigen Haard verkocht. De gemeenteraad bespreekt in de tweede helft van dit jaar de grondexploitatie en een voorbereidingskrediet voor deze woningen. De gemeente is verantwoordelijk voor het wijzigen van het bestemmingsplan en Eigen Haard is verantwoordelijk voor het aanvragen van de benodigde vergunningen, de bouwperiode en daarbij horende planning. Wij zullen u als ondernemer op ons bedrijvenpark ook tussentijds op de hoogte houden.

Groenstrook tussen De President en Lincolnpark
Met vertegenwoordigers van ondernemers van De President is gesproken over de ideeën voor een groenstrook tussen De President en de kavel waar de woningen van Eigen Haard komen. Het is de bedoeling dat hier een ruim beplant talud komt. Het bureau Loos van Vliet heeft inmiddels de opdracht van de gemeente gekregen om hier een ontwerp voor te maken. 

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark