Dynamische ALV

dinsdag 23 mei 2017

Bestuurswisseling
Afgelopen donderdag was er weer de voorjaars-ALV van onze vereniging. Dit keer bij Master Totaalinrichting. In de vergadering hebben de leden met applaus afscheid genomen van de voorzitter Ton van der Horst (Lexpoint) en penningmeester Walter van den Hoven (Schwalbe). Zij worden per 1 juni vervangen door de nieuwe bestuursleden Dick Cluistra (Range King) en Peter Elmers (Elmers Transport). De leden hebben ingestemd met deze bestuurswijziging. Na de zomer zal er een afscheid plaatsvinden waar voor u wordt uitgenodigd. 

Tijdelijke woningbouw en bestemmingsplan
Tijdens de ALV heeft de gemeente Haarlemmermeer uitleg gegeven over tijdelijke woningbouw op het Lincolnpark, het gebied waar voorheen Schouwburg de Meerse stond. Ondanks kritiek van de omliggende bedrijven heeft de gemeente aangegeven dat dit de beoogde locatie is voor het plaatsen van 250 woningen voor spoedzoekers en statushouders. Parkmanagement blijft in contact met de gemeente zodat zij de bedrijven kan informeren over de laatste ontwikkelingen. 
Ook heeft de gemeente een toelichting gegeven over het ontwerp bestemmingsplan De President 1e herziening. Dit ontwerp bestemmingsplan ligt tot 7 juni ter inzage. Binnen deze termijn kunnen bedrijven hun zienswijze bekend maken.

Parkmanagement
Het contract voor de overdracht voor het groenbeheer is getekend met de gemeente t/m eind 2019 met de optie om 3 jaar te verlengen. Hierdoor stuurt de vereniging zelf de aannemers aan waardoor het park netjes blijft. Het bestuur heeft besloten om het contract met Dit is Beveiligen niet te verlengen. Dit betekent dat er een selectie plaatsvindt van een nieuwe dienstverlener die de camerabeelden zal gaan uitkijken. De volgende ALV wordt dit nader toegelicht. Dan is er ook aandacht voor de snelheidsproblematiek op de Jacobus Spijkerdreef. De vereniging is met de gemeente in overleg om twee drempels te plaatsen.

Financieel
De jaarrekening van 2016 is goedgekeurd door de aanwezige leden. Bij de najaars-ALV zal er een voorstel door het bestuur worden gedaan hoe de afbouw van de reserves in relatie tot de meerjarenbegroting zal plaatsvinden.

 

 

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark