Bestemmingsplan Lincolnpark 10 april ter inzage

dinsdag 10 april 2018

Hoofddorp Lincolnpark fase 1
Op 27 maart heeft het college van burgemeester en wethouders het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Lincolnpark fase 1’ vastgesteld. Het bestemmingsplan regelt de juridisch planologische basis voor de bouw van 225 betaalbare woningen, onder meer voor statushouders en jongeren. Woningbouwcorporatie Eigen Haard neemt de ontwikkeling van de woningen voor haar rekening. De gemeente legt de openbare ruimte aan rondom de woningen. Samen met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden van de wet geluidshinder ter inzage.

Duurzame wijk
In fase 1 van Lincolnpark bouwt Eigen Haard 225 woningen, waarvan 177 laagbouwwoningen met verschillende woningtypes en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen. De wijk wordt duurzaam gebouwd. De woningen krijgen geen gasaansluiting en op de daken komen zonnepanelen. Het gebied wordt tijdelijk ontsloten via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark.

Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 10 april zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak kunt u de stukken daar inzien vanaf 10 april. U kunt een afspraak maken via het algemene nummer 0900-1852, vraag naar Vergunningen. U kunt de plannen ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daar zoeken op postcode of straatnaam. In de periode van de ter inzagelegging kunt u een zienswijze in te dienen.

Na de inzageperiode neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit tot vaststelling van hogere waarden van de wet geluidshinder. Vervolgens neemt de gemeenteraad, na afweging van eventuele zienswijzen, een besluit over de vaststelling van het bestemmingplan. Het college neemt kort daarna het besluit over de aanvraag omgevingsvergunning.

Voor al deze besluiten kunnen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Raad van State.

Planning
Naar verwachting neemt de gemeenteraad voor de zomer een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. De eerste bouwwerkzaamheden van Eigen Haard worden voor het einde van het jaar verwacht. De gemeente maakt daaraan voorafgaand de grond geschikt voor de bouwactiviteiten.

In verwachting u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Zie voor meer informatie ook: https://haarlemmermeergemeente.nl/hoofddorp-zuid/lincolnpark

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark