HIRB+ subsidie toegekend. Ook geïnteresseerd?

dinsdag 08 maart 2022

Wij zijn verheugd u te informeren dat wij inmiddels de eerste positieve beschikking hebben ontvangen van de provincie Noord-Holland betreffende de eerste gemeenschappelijke (duurzaamheids)subsidieaanvraag van 3 leden-ondernemers van ons bedrijvenpark. Een mooie eerste score!

Deze 3 ondernemers hebben een subsidie toegekend gekregen van totaal € 15.000,-- op een totale investering van € 89.000,--
De doorlooptijd van het indienen van de subsidie aanvraag tot aan de beschikking was nog geen 2 maanden.

De subsidie is te onderscheiden in:

  • Zonnepanelen:   10%
  • Laadpalen:         20%
  • LED verlichting: 20%

Ondertussen is het eerste succes al bekend geworden bij meerdere ondernemers op het park en dat heeft de belangstelling geprikkeld voor een volgende ronde.

Immers, ook voor 2022 is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor zonnepanelen, laadpalen, LED verlichting, isolatie, warmtepompen, ventilatie, WKO, restwarmtebenutting, etc. 

Wij moedigen u dan ook van harte aan om te inventariseren binnen uw onderneming of er behoefte is aan investeringen, die met een duurzame oplossing kunnen worden ingevuld. Deze komen dan waarschijnlijk in aanmerking voor (provinciale) subsidie.

Het is in ieder geval zeer interessant; in het bijzonder om dit met meerdere ondernemers collectief te doen. Hier zijn ook nog eens behoorlijke inkoopvoordelen mee te behalen. Naar aanleiding van de eerste indiening hebben zich al ondernemers gemeld voor een 2e ronde, hier kunt u  zich nog bij aansluiten.

Bedacht dient te worden dat een subsidie aanvraag in behandeling kan worden genomen met o.a. de volgende voorwaarden:

  • Er moet een onderbouwende offerte aanwezig zijn, die nog niet voor akkoord mag zijn getekend;
  • Er mag nog geen aanvang zijn gemaakt met de werkzaamheden.

In geval u interesse heeft, meld u aan bij ons, Parkmanagement, bij voorkeur via het e-mailadres robtenbok@parkmanagement.nl.

Ook voor vragen of meer informatie zijn wij uiteraard graag beschikbaar.

« Terug

Over De President

Bedrijvenpark De President is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuiden van Hoofddorp. In 2008 is de Vereniging Parkmanagement Bedrijvenpark De President opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

De President

Een stijlvol bedrijvenpark